"INGEBORGS HUS"

  Fakta om huset:

Opført ca 1897, som et pudset murstenshus med stråtag. Huset er stadig, i stueplanet, udstyret med de oprindelige små-sprossede vinduer og mange af glassene er virkelig gamle. Grunden er på 2405 m2, men oprindelig har grunden ikke været mere end ca 800 m2. Tilgangsvejen til huset er en privat vej (80 m) der går fra huset og direkte mod syd, hvor den tilsluttes Mejerigårdsvej, men oprindelig gik vejen mod vest og var tilsluttet Hingstrupgaard's udkørsel.

Huset var i en årrække beboet af Ingeborg Jensen (deraf navnet) som havde 10 børn.

I 1967 overtog Gitte og Kaj xxxxx huset som i en periode havde stået tomt. Gitte og Kaj boede i huset i 7 år og i den periode blev stråtaget udskiftet med et eternittag ligesom 1'st salen, som eller ikke blev brugt, blev indrettet til beboelse, med en indvendig vinkeltrappe  i husets østlige ende.

Hoveddøren blev udstyret med et vindfang, hvor indgangen ellers før blot bestod af en lige trappe med 3 trin og gelænder i hver side.

I samme periode blev der opført en garage på vest siden af huset samt et bryggers (nuværende fyrrum) på østsiden. Huset havde indtil da været opvarmet udelukkende ved brændeovn, men der blev nu indrettet petroleumsovn i stuen og på 1'st sal. Olietanken var placeret inde i entreen.

Toilettet, som oprindelig var et lille muret "lokum", dvs. et bræt med et hul og en spand nedenunder og som var bygget op af østmuren lige ved bagudgangen, blev nu udskiftet med "Træk og Slip". Det gamle lokum blev så brugt som redskabsskur og blev rykket ned i 2004. Huset er ikke tilsluttet offentlig kloak, men er udstyret med et par sivebrønde som blev gravet i samme periode og som for øvrigt kostede Gitte et hospitalsophold grundet en diskusprolaps. Disse brønde er stadig i brug.

Gitte og Kaj solgte huset i 1974 til et par der var ansat ved seminaret i Jægerspris. Disse fik i 1977 indlagt centralvarme. Olietanken var en overflade tank der blev placeret ud for Fyrrummet.

Bo og Lil Blume købte huset i 19xx og solgte huset igen i 1983 til Lisbeth og Torben Pedersen.

I 2003 blev taget udskiftet og skorstenen blev revet ned. Olietanken blev udskiftet ligesom oliefyret og kedlen.

I 2003 blev der renoveret køkken.

I 2004 blev taget på fyrrummet udskiftet.

I 2005 er der foran huset opført en carport med tilhørende haveskur. Der hvor haveskuret er opført var der oprindelig et muret vaskehus, med gruekedel.

 

Retur til hovedsiden